måndag 19 september 2011

Hösten har kommit

 Här klipper mamma äppleträden

Utsikt från altanen

Jag bor i min lägenhet nu men var och hälsade på i kolonin i går. Mamma och jag lagade mat tillsammans och sen klippte hon äppleträden. Och så spelade vi backgammon. Jag vann som vanligt. Mamma sa "det var rena turen" men det håller inte jag med om. Jag vinner alltid över henne. Hon ville ha revansch efter maten men då ville jag hem till min lägenhet.

Vi har fått en värmekamin så vi kan vara i kolonin på helgerna i vinter. Det värms upp snabbt.

Nu när jag inte är i kolonin så mycket får jag göra andra saker. Kanske jag kommer att sluta med biljarden. Jag får se. Då kanske jag kommer att gå till badhuset istället.

måndag 12 september 2011

Det gick åt skogen

Jag fick kontakt med en tjej på nätet som verkade trevlig. Hon hade inte lagt ut någon bild på sig själv, så jag visste inte hur hon såg ut. Hon var bara 21 år men jag trodde att det skulle gå bra ändå.

Hon kom hit med färdtjänst och jag hade tänkt att vi skulle gå ut och fika på stan. Men det ville inte hon. "Jag har ätit redan", sa hon. Jag blev lite pressad och hon fick följa med mig upp i lägenheten. Egentligen ville jag att vi skulle lära känna varandra först.

Hon satte sig i soffan när vi kom upp och tog fram en påse full med filmer och chips. "Vad fan är detta", tänkte jag. Hon sa att hon inte fått någon färdtjänst hem förrän 10 minuter över 10 på kvällen. Sen sa hon att det blivit något fel och att hon inte kunde åka hem förrän nästa morgon. När jag sa att hon inte kunde sova över hos mig, svarade hon "var fan ska jag bli av?". Då tänkte jag "här måste jag slå larm till morsan". Jag ringde henne och hon kom hit.

Tjejen blev arg men vi lyckades få iväg henne. Jag kände ingen respekt för henne och jag är glad att jag stoppade henne med hjälp av mamma. Egentligen skulle jag tagit skiten själv, men jag behöver lite hjälp från morsan ibland. Nu har jag lärt mig läxan och kommer att vara försiktigare nästa gång.

Jag har fått kontakt med en annan tjej som är 30 år gammal. Denna gången blir det helt annorlunda. Jag har bestämt mig att lyssna på vad mamma, Pia och Lena säger. Jag ska inte hålla mamma i bakgrunden.