torsdag 28 juni 2012

En tur med Stora Safaribåten



Lena och jag åkte med Stora Safaribåten idag. Hon kom och hämtade mig i god tid. Det var en stor och öppen båt och vi var ca 10 personer som åkte med. En man som hette Alf körde båten och en kille som hette Kristoffer berättade om olika fåglar och om gamla tider här i Kristianstad.

Vi fick låna varsin kikare. Jag trodde att vi skulle få betala för det, men där hade jag fel för det var gratis. Jag har lite svårt att titta i en kikare.

Vi hade tur med vädret, det var varmt och soligt, och lite molnigt. Jag hade en hel termos kaffe med mig och Lena hade köpt två paket med kakor. Det smakade gott.

Vi såg många fåglar. Det var tornseglare, brun kärrhök, strandskata, rödspov, häger, tofsvipa, glada. Och så hörde vi en fågel som heter gräshoppssångare.

Först åkte vi upp mot Hammarsjön. Det fanns jättemassa vass, träd, buskar, näckrosor - ja, nästan allt! Sen vände båten och åkte mot Araslövssjön. Då hörde vi när göken gol ko-ko. Vi gick iland vid Lillö och gick in och tittade i borgen. Först var det en trappa upp och sen en ner, men Lena och jag stannade där uppe för det var lite svårt för mig att gå i trappan. Så när vi tittat en stund gick vi ut och satte oss på en bänk och väntade på de andra.



Alf hjälpte mig när jag skulle gå på båten igen. Jag var först lite nervös men det gick bra. Kristoffer såg på mig att jag har ett handikapp och han berättade att det har han också. Han är svag i halva kroppen, precis som jag. Därför tror jag att han förstod mig när jag behövde ta det lugnt för att hinna med.

Vi fick lära oss jättemycket av Kristoffer. Här är några exempel:
  1. Om vinden ligger på kan det simma in torsk, spätta och sill i Hammarsjön. Det är väldigt speciellt.
  2. Pilgrimsfalken är världens snabbaste djur, den kan flyga i över 300 km i timmen.
  3. I vattenriket finns det flest skalbaggssorter i hela Europa.
  4. Det finns 42 fisksorter, och det är unikt. 
Turen var lyckad och helt underbar. Inga problem. Den vill jag rekommendera till Pia och Rickard och alla andra.


söndag 10 juni 2012

Allsångskväll i Tivoliparken

Gott med revben!

Det var mycket folk

Rätt som det var kom en luftballong!

Lena och jag var på allsångskväll i Tivoliparken och lyssnade på Amanda och Robin från Idol. Vi var där i god tid för att få bra platser, mer än en timme innan det började. Vi tappade nästan hakorna när vi kom dit och såg att det redan var så mycket folk. Jag tror att det var mellan fem och sex tusen, eller mer. Det måste ha kommit dit folk redan klockan fem. Men vi hade tur och hittade en ledig bänk.

Jag hade med mig vin och revben. Jag hade köpt grillat fläsk också men det åt jag upp nån dag innan. "Varför gjorde du det", frågade Lena. "Jo, för att det var så gott", svarade jag. Mitt glas gick sönder så jag fick dricka direkt ur flaskan. Det såg kanske inte så trevligt ut, men vad gör man? Jag blev lite, lite orolig när ordningsvakterna gick förbi, men de sa ingenting.

Robin sjöng min favoritlåt. Det är den bästa underbara låten. Jag njöt när jag hörde den. Sen var det låtar från musikalen Sound of Music. Jag rös i hela kroppen. Jag har hört att Pia, Rikard och Ida också har sett musikalen och att de tyckte att den var underbar.

När konserten nästan var slut såg jag att Britt och morsan satt en liten bit ifrån oss. Jag smög dit och skrämde dem, de hoppade tio meter upp i luften.

Amanda sjöng sista låten, jag hade suttit hela kvällen och väntat på den. Om hon inte hade sjungit den låten så hade jag blivit besviken. Då hade jag inte velat köpa hennes skiva längre.