torsdag 30 januari 2014

Mina bokplaner

Lena ställde några frågor om mina planer att ge ut en bok:

Varför vill du ge ut en bok Gilbert?
Svar: Jag vill berätta för andra handikappade om mig. "Se här har ni en person med handikapp som lever ett bra liv. Jag har kämpat och mått dåligt i mitt liv, men idag mår jag bra faktiskt, det gör jag". Det är det jag vill berätta om!

Hur ser dina bokplaner ut?
Svar: Jag ska söka pengar från olika fonder så att jag har råd att ge ut boken. 

Hur tänker du göra reklam för boken?
Svar: Jag vill informera på olika mötesplatser, hos kommunen, polisen, brandkåren, ambulansen. På ungdomshem och fängelser kan jag säga: "Varför sitter ni här? Skriv en bok! Jag har lyckats - det kan ni också!".

Hur kommer du att känna dig när boken är klar?
Svar: Det kan inte beskrivas! Lycka! Jag kommer att vara stolt och glad för allt jobb jag har lagt ner på boken.

Vad vill du göra med pengarna du tjänar på din bok?
Svar: Jag vill ut och resa i världen. Sen kommer Lena och jag att skriva bok nummer två om resorna. De böckerna ska handla om hur det är att resa när man är handikappad.

Vad händer nu?
Svar: Nu tar jag en paus från bloggen för att lägga ner hela min själ på arbetet med boken. Men jag tror jag börjar blogga igen till sommaren, för då är det så mycket roligt som händer.



måndag 6 januari 2014

Mina tankar om kärlek

Det är så tråkigt att bara vänta in en tjej, jag blir så trött på det och det är snart att jag vill ge upp.

Jag hade en dejt för ett tag sedan. Men när hon sa att hon var gift tänkte jag "jaha, där rök den chansen". Jag vet inte varför hon ville träffa mig, det är ett frågetecken i huvudet. Hon kunde sagt från början att hon var gift och då hade vi inte bestämt något.

Jag lärde mig en hel del av det, men det tog lite tid att komma tillbaka.

Och så har jag skrivit till en tjej på nätet. Hon skrev att hon har assistent nästan hela dagarna så hon har svårt att hinna träffa någon. Jag känner att det inte kommer att stämma. Hon ville ha en vän men jag tror inte att hon ville träffa mig.

Kanske jag går vidare och söker på nätet, jag ger inte upp.

Det är lite jobbigt att inte ha en tjej. Man ser att alla är ihop, men handikappade har inte någon. Men det stämmer kanske inte riktigt för en gång såg jag ett par som var ihop och båda var handikappade. Det gör mig lite gråhårig. Kanske där är en tjej till mig en dag, då blir de andra nog avundsjuka.

Jag vill ha kärlek. Mamma har sagt att hon vill se att jag är ihop med en tjej nån gång.

Kärlek är för mig att må gott tillsammans. Då kan jag känna lugnheten. Det är viktigt för mig att känna mig lugn.

När Lena kom hem till mig för nån vecka sedan såg hon på mig att det var något. Hon haffade direkt att jag var nere. Då cyklade vi till café Fantasi och hon bjöd mig på glass. Det kändes bättre när vi ätit glass och pratat. När man pratat om motgångar känns det bättre efteråt.