onsdag 19 december 2012

Min kompis är borta



Min kompis Ann-Christin är död.

Hon var ett stort stöd för mig, hon var som en extramamma. När jag träffade henne sista gången var hon blek, jag kände inte igen henne.

Vi fick reda på att hon var sjuk förra sommaren när hon var hos mamma och mig i kolonistugan. Jag tror att det var då, men jag kommer inte riktigt ihåg. Vi blev chockade, vi visste inte hur länge hon skulle leva. När hon åkte in till sjukhuset kräkte hon blod. Det gick inte att rädda henne.

Mamma ringde och berättade att hon var död samma dag som jag spelade biljard. Jag vet att Ann-Christin hade velat att jag skulle spela.

Hon begravdes idag. Längre fram ska mamma och jag åka till minneslunden och lägga en ros.

Det är så många tankar nu och jag vet inte riktigt hur jag ska ta det. Vi skulle fira jul tillsammans och spela Monopol, men det hann vi inte. Hon var så snäll och ställde upp i alla lägen. Jag vet att hon tyckte om mig.

Jag tar det väldigt hårt.

tisdag 11 december 2012

Luciakonsert



Det var dags för årets Luciakonsert i Konserthuset. Lena och jag gick dit i god tid för det var många drivor med snö. Gilbert gillar inte!!! Det gör Lena så hon retade mig totalt!

Konserten var bra och den var riktigt rolig med lucia, tärnor, pepparkaksgubbar och överraskningar. Det var en låt där publiken skulle sjunga med och ställa sig upp. Musikledaren tyckte att det var dålig stil först för det var inte många som gjorde det man skulle, så hon skakade på huvudet. Och då blev det riktig fart på nästan alla. Men Lena och jag reste oss inte.

Musiken var underhållande och bra. Det var riktig stämning. Pepparkaksgubbarna var jätteroliga. En av dem sa att han ville gifta sig med lucian, och då kom en annan och puttade bort honom. En frågade om vi ville höra en dikt som han skrivit. -Jaaa, sa hela publiken. Det var en fin dikt.

Det var trist att inte mamma var med i år, det var det verkligen.