måndag 21 februari 2011

Skitdatorn

Datorn betyder mycket för mig

Datorn gick inte att starta idag. En programvara körde igång för att reparera den men det hände ingenting. Det känns tradigt att Lena och jag inte kan skriva i bloggen.

Datorn betyder jättemycket för mig. Jag kollar min almanacka, hur mycket pengar jag har, Facebook och biljarden. Varför ska det vara så jäkligt! Mamma ska se om garantin gäller, jag tror det så då kan vi lämna in datorn till Onoff.

Och vi som hade tänkt att lägga in bilder i bloggen och boken idag. Nu kan vi inte göra det! Jag tänker på alla bilder jag sparat i datorn. Och så har jag spel där också. Som tur är så har jag sparat bilderna på ett usb-minne.

Halleluja!!!! Nu har vi löst problemet. Vi är dataproffs! Vi hoppade trettiett båda två när vi såg att datorn fungerade igen.

torsdag 17 februari 2011

Chip är död

Chip var en familjemedlem


Mammas hund Chip lever inte längre. Han blev 13 år gammal. Det är över 100 människoår. Han har varit en familjemedlem för mig och mamma. Sista tiden har han varit sjuk och under lång tid har han bara ätit fiskbullar. Allt annat rann bara rakt igenom honom och mamma fick duscha honom nästan hela tiden. Till sist var han så mager att man kunde känna skelettet när man klappade honom, och han gick så sakta. Veterinären sa "nu är det dags".

Mamma kom upp till mig och berättade det. Klockan ett tisdagen den 8 februari blev mamma hämtad av Tove som är hennes f.d. chef och de åkte till veterinären med Chip. Halv 2 kom de in och då fick Chip en lugnande spruta, och sen en spruta till som gjorde att han somnade in. Han låg i mammas knä när han dog.

Det är svårt för både mamma och mig nu när inte Chip finns längre. Jag har ringt mamma varje dag och i morgon ska jag hem till henne. Jag fortsätter tills hon mår bättre och sen behöver jag inte ringa så ofta. Vi stöttar varandra nu, jag saknar Chip och mamma saknar också honom.

Alla har frågat mamma om hon tänker skaffa en ny hund, men hon är bestämd och tänker inte göra det.

måndag 7 februari 2011

Lite sen sist

Kattskrället

Jag har ju tagit bort en tablett sen sist och jag har mått bra hela veckan. Så jag har tänkt att gå till biljarden i morgon. Mamma och moster Britt följer med. Mamma har varit med då och då, men det är första gången för Britt. Hon har sagt länge att hon vill titta på när jag spelar. Vi åker bil dit och kanske äter vi middag där också.

Tove kissade igen i min säng. Hon som var här från HS-service upptäckte det och jag ringde till mamma. Jag var helförbannad på kattskrället. Hon ska få mer medicin för jag vill inte att det ska hända igen. Så nu stänger jag dörren igen till mitt rum, Tove får inte gå in där, det får hon acceptera.

I fredags åt jag pizza hemma hos mamma. Jag åt en med salami, det var gott. Mamma åt kebabrulle. Jag drack två öl och mamma drack rött vin. Det är sällan vi beställer pizza. Sen vilade jag i helgen.