tisdag 31 januari 2012

Idas 25års fest

Mamma, Pia och några vänner till Ida

Ida pussas

Pia håller tal

Maten var god

Idas 25års fest

Ida har haft en stor 25års fest. 60 personer var där. Alla hennes vänner och så mamma och jag. Hon skickade ut inbjudningskorten redan förra året och jag var nummer ett som svarade.

Ida hade fixat allt själv, hela balunsen. Hon hade hyrt samma lokal som mamma dansade square dance i förr. Det var en rolig fest. Jag ringde henne i går och tackade så mycket. Först fick vi en drink. Sen gick vi runt och presenterade oss för varandra. Det var dukat långbord och jag satt mitt emot Ida. Vi fick god mat, förrätt och efterrätt och sånt. Jag tog mat en gång bara, och det gjorde mamma också. Jag åt chips för första gången på en hel månad. Och drack öl. Och vin. Ida sa att jag var rund under fötterna.

Pia och en kompis till Ida höll tal. Klockan bara tickade... vi hade så kul. Jag pratade väldigt mycket med Idas kompis från London. När hon skulle gå sa hon till mig: "får jag en kram, eller?". Det fick hon. Hon sa att jag kan komma och hälsa på henne i London. Jag har varit i London en gång och då såg jag en musikal - Lejonkungen.

Ida frågade om jag vill vara med om det blir en ny dunder-och-brakfest. Jag svarade ja!

Mamma och jag var inte hemma förrän fyra på morgonen. Hon sov över hos mig. Jag sov i soffan och har fortfarande ont i nacken.

torsdag 26 januari 2012

LCHF-bröd

Lena och jag har bakat LCHF-bröd idag. Det blev jättegott. Vi provsmakade det sedan med mycket smör på, det var så gott! Nästa gång gör vi dubbel sats.

Här är receptet:

MITT KRYDDIGA BRÖD

2 ägg
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk rapsolja
1 msk psylliumfrön
4 msk sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och saltet med elvisp.
Vänd ner bakpulver, frön och kryddor i äggsmeten. Det ska bli en lös smet så låt inte fröna fylla ut för mycket. Har du använt små ägg kan du behöva ta lite mindre mängd frön.
Tillsätt oljan.
Häll smeten på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

tisdag 17 januari 2012

LCHF

Mamma och jag vill gå ner lite i vikt. Jag vill ha badbyxor på mig till sommaren utan att magen hänger, och jag tror att mamma vill vara snygg i bikini. Vi har hört talas om något som heter LCHF, det är mycket populärt. Det var mammas idé först att börja med det, och sen kom jag efter.

En kompis till mig sa att man pratat om LCHF på TV. Först trodde han att man går ner i vikt och sedan upp igen om man äter så. Men nu har han ändrat sig.

Jag tror att man kan gå ner riktigt mycket om man äter rätt. Morsan och jag har sagt att vi någon gång ska festa till det när vi är i kolonin och äta pizza och dricka en öl. Men inte varje dag.

Till frukost äter jag två ägg och ett halvt paket bacon. Ibland hinner jag inte dela baconet och då äter jag ett helt paket. Det är så gott. Sen är jag mätt länge. Och så ska det vara riktigt smör, det går åt mycket hemma hos mig nu. Till middag äter jag ibland starka korvar, sallad och i förra veckan var det extrapris på två köttbitar. Till det äter jag creme fraiche.

Jag har sagt att jag ska bevisa att jag kan bli av med min mage. Jag vill bevisa för dem som inte tror på mig. Vissa tror inte på att man kan gå ner i vikt genom att äta mer fett. Men det tror jag.

måndag 2 januari 2012

Nyårsafton hos Inga

En stilig man

Inga och Britt

Inga serverar vin

Morsan

 
Morsan och jag var hos Inga på nyårsafton. Vi fick skjuts av Britt. När vi kom dit fick vi en välkomstdrink. Det var egentligen champangen som vi sen drack vid 12-slaget. När vi åt hade jag en grå hatt på huvudet, och så var det namnskyltar där vi satt. Vi åt kött, vitlök och grönsaker. Det var god mat. Efter maten satt vi i soffan och drack kaffe.

Vi pratade och skattade som vanligt och hade så roligt. När klockan närmade sig 12, då jädrar var det många raketer som smällde. Vi stod i uterummet och tittade. Det var jättemycket raketer.

Vi låg över där på natten. Jag låg vid sidan om Britt, och mamma låg på golvet. Britt gick upp tidigt men jag och mamma snusade vidare. Inga frågade om vi ville stanna och ligga över en natt till och det ville mamma och Britt, men jag tänkte på Lena och ville inte avboka vårt möte i dag. Så Britt och mamma körde mig hem. Jag fick med mig lite av maten.

Nu är det nytt år. Jag tror att det kommer att bli ett bra år.