lördag 24 mars 2012

Runo dog för sju år sedan


Jag kommer ihåg när min kusin Runo dog. Det var en solig dag. Jag spelade biljard och solen sken rakt på mig. Tre gånger faktiskt.

Britt och mamma hade åkt med Runo till sjukhuset och inne på akuten ramlade han ihop. Då skrek de: "ta hand om honom!". En sköterska visade dem upp till avdelningen.

Mamma ringde till mig. Och så ringde hon en gång till. Men sen ringde hon inte mer. När hon kom hem till mig såg jag direkt på henne att Runo var död. Det kändes så tufft.

På begravningen hade jag med mig mina vänner och utan dem hade jag ramlat ihop. Efter begravningen var vi i Fornstugan i Tivoliparken, det var Runos önskan.

I tisdags var det sju år sedan han dog. Britt, mamma och jag var vid graven. Vi hade fika med, vi satt lugnt och stilla. Sen bjöd Britt på mat hemma hos henne. Mamma stannade till klockan sex men jag var kvar en bra stund till.

Nu har jag bearbetat sorgen efter Runo och det känns som att han är med mig hela tiden. Det är en bra känsla.

lördag 17 mars 2012

Film på Naturum

 I filmsalen

 Gott med kaffe!

Vi var på Naturum i dag och såg en film om Vattenriket. Han som har gjort filmen heter Patrik Olofsson. Vi fick se hur man byggt vallar i stan som skydd om det blir översvämning. Kristianstad ligger ju under havsytan. Och så fick vi se tranor som kommer hit på våren. De brukar flyga över oss när vi är i kolonin. Jag tänkte först att Nils Holgersson flög på en trana, men det var nog en gås istället...

Efter filmen tog vi hissen upp på andra våningen och drack kaffe. Det har varit en jätterolig dag.

torsdag 15 mars 2012

Möte på Röda Korset

Röda Korsets soffhörna

Jag bjöd med mamma till Röda Korset idag. Jag ville att hon skulle se hur fint där är. Lena var också med. Mamma tyckte att det var mysigt. Jag bjöd henne på kaffe för att jag tycker att hon är en sån fantastiskt bra morsa.

Vi har en hörna på caféet där vi brukar sitta, vi kallar det för Gilbert och Lenas soffhörna. Här satt vi och pratade om allt möjligt. Jag hade med mig min dator och vi försökte klura ut hur man kan klicka på Facebook-knappen för att bloggen automatiskt kommer in på Facebook. Men vi vet inte riktigt om vi har gjort rätt.

Ni som läser bloggen, kan ni hjälpa oss? Är det rätt knapp?

tisdag 6 mars 2012

HS-service


Mamma och jag har kämpat länge för att jag ska få mer hjälp med att klara av min vardag. Som det är i dag så hjälper HS-service till med tvätt och städ, men jag behöver fler timmar för att få stöd med att handla och laga mat. Och så behöver jag någon som kan påminna mig när jag ska duscha, och att någon finns i min lägenhet ifall jag skulle ramla i duschen.

Det kom två personer från kommunen hem till mig och vi gick igenom vad jag behöver hjälp med. Jag fick steka lite mat och duka för att de skulle se vad jag klarar av att göra själv. De kom fram till att jag ska få fler timmar. Beslutet kom igår. Mamma och jag hoppade nästan trettiett när vi såg det. Jag känner en lättnad idag.

Jag tycker att HS-service är så bra. Alla som behöver borde få hjälp av HS-service. De låter mig bestämma så mycket själv. Jag hade en gång en personal som köpte potatis till mig utan att fråga först. Det var inte bra.

Jag ska sätta mig ner med HS-service och gå igenom hur mitt schema ska se ut.