torsdag 30 augusti 2012

Mammas födelsedag

Kalaset började klockan fyra. Det var Pia, jag, mamma, Britt, Inga och mammas kusin Maggan.

Maggan har en hund som jag älskar. Det är en vit och grå Dansk Gårdshund som heter Eddie. Om jag får en kramp så lägger Eddie nosen på mitt ben. Han är så fin!

Vi åt jättegod mat och sen blev det tårta. Vi fick sitta inne i stugan för det regnade. Jag drack rött vin, det var så gott. Så nu tycker jag både om rött och vitt vin.

Jag gav mamma en vit klocka, en tidning med korsord och en stor ros att plantera. Rosen kommer att blomma ut och sprida sig till nästa år. Den är rosa. Hon fick så mycket av mig faktiskt.

När kalaset var slut halv fyra på morgonen skulle jag cykla hem. Men mamma tyckte att jag skulle stanna. Så vi var fyra som sov i vår lilla stuga. Britt sov under bordet. Dom snarkade jättemycket.

Jag vaknade redan klockan 7, jag kunde inte sova längre. Jag satte på kaffet och sen cyklade jag hem. Det var alldeles vitt ute, det var dimma.

Kalaset var en riktig brak- och dunderfest. Mamma ska börja spara till sin 70års-fest redan nu. Då kommer det att bli en dunder- och brakfest. Och jag ska börja spara till min 50års-fest.

söndag 26 augusti 2012

Min nya iPad

Nu har jag äntligen köpt min iPad. Det är så skoj. Men när jag skulle resa mig upp för att visa den för grannarna i stugan så gled den ur sitt fodral och ner på marken. Glaset gick sönder. Jag blev så förbannad på mig själv att jag bara gick fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Mamma hörde kraschen och fick lugna mig. Hon sa att jag hade en himla tur som inte ramlade när det hände. Och jag hade också tur som tecknat en försäkring på den. Mamma och jag cyklade till affären och lämnade in den. När det hade gått 14 dagar fick jag ett SMS där det stod att ipaden var lagad. Det var bara glaset som hade gått sönder.

Mamma och jag cyklade och hämtade den i affären. Jag var glad igen. Jag bestämde mig för att köpa en bättre väska, en med dragkedja, så att den inte kan glida ur igen. Väskan är grön.

Nu har jag lärt mig hur ipaden fungerar. Jag har min almanacka i den, det finns kamera - ja, nästan allt!

Det är en känsla att ha den nu faktiskt. En skön känsla.

torsdag 2 augusti 2012

Nu kör bloggen igång igen!


Nu börjar jag med bloggen igen. Både Lena och jag har haft semester. Det har varit lite skönt faktiskt. Jag sa till mamma att det har varit avkopplande att ha semester från bloggen. Jag har kunnat samla krafter för nya äventyr. Det är så mycket jag ska göra nu till hösten, det är härligt. Men det är inte jobbigt, det är det inte!

På fredag ska jag köpa min iPad. Sen kommer jag att ha med den varje gång jag ska skriva bloggen med Lena, och då slipper jag den stora klumpiga datorn. Jag har sparat länge och pengarna finns nu på banken. Det ska bli skönt och härligt att köpa min iPad. Det känns underbart.

Jeanette ringde till mamma och sa att Elgiganten har ett erbjudande som kostar 99 kronor i månaden för att surfa med iPaden. Och då binder jag mig för två år. Britt ska köra mamma och mig dit.

Om 14 dagar kommer Jeanette och pojkarna till stugan och då ska Elias lära mig hur jag filmar med iPaden. Han är verkligen teknisk, han är så duktig.

I sommar har jag blivit jättebrun, hela jag är brun utom ett streck på magen. Jag måste ligga ner när jag solar för att slippa strecket, men det glömmer jag hela tiden. Både mamma och jag är bruna så in i helskotta.

Vi har varit på fest hos Rikard när han fyllde 40 år. Eller var det 30? Det var i alla fall 30 gäster. Det var riktigt roligt att träffa hans bror Snickaren. Vi har bytt telefonnummer, han ska komma och hjälpa oss lite i stugan. Han har en egen firma, den mannen.

Och så har vi varit på konsert i Tivoliparken. Det var Pia, jag, Rickard, mamma och Britt, vi var ett helt gäng. Sten & Stanley uppträdde och så några till som jag glömt nu.

Det har varit en bra sommar, och den är inte slut än.