söndag 25 november 2012

Kristianstads Storband


Vi var i Konserthuset och lyssnade på Kristianstads Storband. De spelade mest julmusik och Lena-Marie Walldén sjöng jättebra.  Det var lite jazz, det är en annorlunda musik, nästan som på jazzfestivalen. Man fick knottror på armarna, man rös för att det var så bra. Lena-Marie sjöng en låt tillsammans med sin pappa som spelar i bandet. Han är gammal men han var bra han med faktiskt.

När orkesterledaren skulle presentera bandet glömde han bort vilken låt de skulle spela. Jo du, då skrattade jag!

Sen kom luciakandidaterna in och blev presenterade. De sjöng i olika stämmor. Det var stäm-olika. Gud så bra de var!

Jag gillar jazz och vill gå på jazzfestivalen nästa år. Det är så skön musik, jag var avkopplad hela tiden.

Det regnade när vi gick hem, tur att jag bor så nära!

tisdag 20 november 2012

Ny personal

Jag kommer att få hjälp med att laga mat. Jag var på möte i förra veckan med HS-service och en kille som är chef för dem som ska hjälpa mig. Han ringde upp mig och sa: - Det är roligt att du ska bli kund hos oss.

På mötet bestämdes att det är någon som ska vara en hjälpande hand när jag lagar mat. Hon kommer till mig nu på onsdag. På tisdag ska jag handla mat med HS-service. Då ska jag köpa en del färdigrätter och sånt som jag ska laga på onsdag. Vi börjar med en dag i veckan och sen ska vi öka framöver. Jag tänkte att vi ska börja laga paj med ädelost och skinka. Jag har inte ätit det på så jädra lång tid. Sen får vi se vad det blir efter det.

Jag tror att vi bestämde att hon ska hjälpa mig att diska den runda pajformen när vi har lagat maten. Efter det har hon rast och sen kommer hon tillbaka till mig igen. Hon kommer vid halv 10-tiden. Det är bra. Och då behöver jag inte köpa så mycket färdigmat i framtiden, det kommer att bli jättebra!

söndag 11 november 2012

Cats


Nu har jag varit och sett musikalen Cats. Det var faktiskt jätteroligt. Lena och jag cyklade dit tidigt och sen mötte vi upp morsan. Hon trodde att hon var sen, men det var hon inte.

Alla var utklädda till katter och de sjöng så bra, det var toppen. Mitt betyg blir minst tre stjärnor. Vi hade bra platser och såg Emil Sigfridsson väldigt tydligt. Han var bäst av alla och så var det en liten tjej som också var jättebra. De sjöng med bra personlighet.

Innan föreställningen började fick vi information om att man skulle stänga av mobilerna. Man fick inte fotografera heller men det såg jag att några gjorde ändå.

Nu efteråt när jag tänker på det kan jag se föreställningen framför mig.

tisdag 6 november 2012

Emil Sigfridsson i Arkelstorp



Jag och Lena var och lyssnade på Emil Sigfridsson i Arkelstorps Folkets Hus i går. När vi kom dit var det först kaffe med äppelkaka och vaniljsås. Det var gott.

Klockan sju kom Emil och hans pianist Jonas Svensson in och började konserten. De sjöng och spelade olika musikallåtar, det var från Chess, Sound of Music, Phantom of the Opera och andra. Det var jättebra, mycket bra var det. Emil har en underbar röst, man ryser i hela kroppen.

Efter konserten gick jag fram och pratade med Emil. Han tar sig alltid tid att prata och det tycker jag är bra. Han kom ihåg mig från när han var på Sommarro och sjöng. Han fick mitt visitkort och lovade att läsa min blogg, jag hoppas att han skriver en kommentar. Då skulle jag bli jätteglad.

Jag berättade för honom att vi ska gå och se Cats på torsdag och då sa han att ska sjunga extra bra för att vi kommer dit.

När vi väntade på färdtjänst stod vi länge och pratade med både Emil och Jonas. De är verkligen trevliga!

Jag skulle vilja måla en tavla och ge till Emil.

Läs om konserten i Kristianstadsbladet HÄR!