måndag 30 september 2013

Nästan riktiga Beatles



Lena och jag var på Beatles-konsert. Det såg ut som Beatles, men det var inte de riktiga. De klädde sig på samma sätt och sjöng och spelade som var helt likt Beatles. Han som var John Lennon var riktigt busig - en spelevink. Det var underbart!

Margareta och Paul var också där och vi träffade dem efter första akten i pausen.

Bakom oss satt en hel rad med tjejer, och de traggade och traggade och traggade och traggade och traggade... hela tiden! De störde oss och jag har aldrig sett Lena så upprörd nån gång, men hon vågade inte säga till. Jag ville resa mig upp och säga: "Nu håller ni truten!!!". Men jag lugnade ner mig lite och vände mig om och sa: "Håll tyst!!!" Då lutade en av dem sig fram och sa: "Ska jag hålla tyst, eller...?". "Ja, tack!", sa jag.

Annars var konserten jättebra för mig och Lena. Jag sa till henne: "Mamma skulle ha varit med, hon hade haft jätteroligt!"

lördag 21 september 2013

Jag saknar Lennie

Jag träffade en tjej igår som jobbar i hemtjänsten och som var hos Lennie när han levde. Jag berättade för henne hur jag tog hand om Lennie. Då sa hon: "det var skönt för honom att han fick dö". Jag tänkte: "hur i helvete kan hon säga så till mig!". Det gör ont i mig, han var ju som en bror för mig. Det var verkligen inte bra sagt av henne.

Jag sa till prästen i förra veckan att jag känner att jag måste till kyrkogården där Lennie ligger, annars får jag spader. Jag kan fortfarande inte släppa honom, det kan jag inte göra. Det är så svårt. Jag sa till henne att jag saknar honom så mycket. Då svarade hon: "åk dit och sitt där och tänk bra tankar".

Lena och jag ska åka dit till kyrkogården snart. Sen släpper jag det med Lennie. Jag måste gå vidare.

tisdag 10 september 2013

Nya omvårdnaden

Det var tänkt från början att HS-Service skulle ha hand om min omvårdnad. De hade fått papper på det men det tog lång tid för att bli klart. Men nu äntligen är det klart!

Under tiden jag har väntat har Anna i Nya Hemtjänsten hjälpt mig och det har fungerat mycket bra.

Nu har vi bestämt att HS-Service kommer på tisdagar och fredagar klockan sju för att hjälpa mig. Vi började redan i onsdags för att komma ifatt och på fredag ska vi planera vad vi ska handla nästa tisdag. Och sen ska vi laga mat nästa fredag.

Det kan bli Britt-Marie som kommer eller nån annan från HS-Service, det kvittar egentligen.

Om jag skulle ramla eller så, då ringer jag till en sköterska som heter Maria. Hon är jättebra! Hon är toppen!

Det kommer att bli mycket enklare nu att bara ha HS-Service och jag har väntat länge på att det skulle bli klart. Och nu är det klart - det känns bra!