torsdag 28 april 2011

Arrac och Hera


Schäfern Arrac

I dag fick jag besök av två stora, svarta hundar, Arrac och Hera, och deras ägare David och Ellinor. David ska bli min nya kontaktperson. Vi ska börja träffas på lördag.

Arrac kände lukten efter Tove och så gav han mig en stor puss rakt på munnen. Hera tryckte sig mot mig och ville bli kliad. De var helt gulliga!

David och jag kommer att hitta på mycket kul. Vi ska träna Arrac och kanske spela biljard och schack. Jag har som mål att hitta en ny hobby ifall jag tröttnar på biljarden. Det hade varit kul att gå med i en klubb där man får skjuta med luftgevär. Om David kan leta upp en sådan så kommer jag att ge honom beröm.

torsdag 21 april 2011

Besök i stugan

Fika i det gröna

I går kom Elias, Emil och Britt och hälsade på i stugan. Vi fikade. Pojkarna drack coca cola och vi andra drack kaffe, och så åt vi kakor till. De kom halv två och stannade till fyra, tror jag. Vi satt ute för det var ganska varmt. Det var skoj för grabbarna. Vi spelade kort och pratade.

Emil och Elias har nästan blivit vuxna. De växer för varje gång jag ser dem. Vi har alltid mycket att prata om tillsammans. De tyckte att det var synd att varken Tove eller Chip var med längre, de tyckte så mycket om min katt. De flög ner alldeles själva från Stockholm. Jag var rädd att det skulle hända någonting. Man är ju rädd om dem. De har bott en vecka hos mormor Britt. Jeanette och hennes man körde ner till Skåne i går.

På lördag ska vi till Åhus där Jeanette och hennes familj har en sommarstuga. Vi åker färdtjänst dit och har bokat hemresan klockan elva. Vi ska fira påsken där.

torsdag 14 april 2011

Förändringar

En av mina matlådor

Det kommer att bli lite ändringar framöver. Lena är kontaktperson åt mig nu men ska börja som ledsagare istället. Hon ska dela det med Mao. De får 20 timmar var. Lena och jag fortsätter att skriva bloggen och boken som tidigare. Det är viktigt. Och så ska vi planera inköp och laga mat tillsammans. Jag brukar frysa in så att jag kan ta fram en middag varje dag och värma i mikron. Sen kommer vi få tid över så att vi kan hitta på något annat också.

Jag behöver alltså en ny kontaktperson. Lena föreslog att David skulle ta över och det har jag funderat på. Jag pratade med mamma och hon tyckte det var roligt så jag ringde Lena igår och sa att jag gick med på det. Lena blev överraskad och glad.

Jag tror att det blir bra för David tycker om hundar och att vara i naturen, och det tycker jag också om.

torsdag 7 april 2011

Bygglov

Mija Kinning från Bygglov

Mija var underbar att prata med

Det finns ett TV-program som heter Bygglov där de åker runt och hjälper folk med att renovera hus och lägenheter. Vi ville att de skulle bygga en uteplats till vår stuga med grill och tak och väggar. Där kunde mamma och jag kunna sitta i varsin solstol och sola oss.

För några dagar sedan var vi på en mässa och träffade en från programmet. Hon heter Mija Kinning. Hon var populär och alla ville prata med henne, men jag var först på plan. Hon var underbar att prata med, det går inte att beskriva. Jag berättade om min blogg och hon fick mitt visitkort.

Hon sa att det var så många som sökt till programmet och det var redan fullbokat. Men vi kan söka till hösten igen.