måndag 30 maj 2011

Konstnären Gilbert

Jag gav morsan en tavla och ett nattlinne på Mors dag

Jag har pratat väldigt länge om att jag vill börja måla tavlor. Britt målar och hon har berättat hur roligt det är. Jag har fått veta av henne att man blandar gult och blått för att få en grön färg.

Lena och jag var i väg och tittade på färger och sånt och skrev upp vad det skulle kosta. Mamma och jag tittade igenom ekonomin och kom fram till att jag hade råd. Så Lena och jag åkte tillbaka till affären och köpte allt som behövdes. Det var färger, penslar, stativ, dukar och lite annat.

Sen började jag att måla tavlor i kolonin. Man kan säga att jag nu är mer avkopplad än vad jag var innan. Det känns som om själen läker. Jag har målat många tavlor på kartong, det är billigare. Och så har jag målat en på duk. Det var stor skillnad att måla på duk. Jag skissar först upp med blyertspenna och sen målar jag med acrylfärg. Jag är jättenöjd med mina tavlor.

Fest

Pia och Rickard

Rickard visar Ida någonting

Mamma och jag var på fest hos Pia och Rickard i lördags. Ida kom också dit. Först fick vi en drink med lite snask som tilltugg. Sen blev det en god middag med kyckling till huvudrätt. Till det drack vi vin och starköl. Rickard bjöd på en liten snaps och den var jättegod.

De bor i en marklägenhet och har renoverat allt inne och lagt nya golv. Det är så snyggt. Nu är de nöjda och ska inte renovera mer.

Vi hade beställt taxi till halv 12 för hemfärd, men den kom inte förrän kl ett. Taxichauffören ringde till mig och sa att han var försenad. Han var så uppkäftig och sa att taxicentralen var stängd. Mamma var förbannad. Men det gick över och hon sa sen att han hade gjort allt efter sin förmåga. Vi var inte hemma förrän halv 2.

Vi var så trötta dagen efter, det var tur attt jag inte skulle träffa Lena. Då hade hon sett när jag hade lite dåligt humör.

måndag 16 maj 2011

Bivaröd

Hera ligger i mitt knä

Datanördarna

Arrac sover

Ellinor pratar med Lena

Jag och Lena åkte ut och hälsade på hos David, Ellinor och hundarna där de bor i Bivaröd. Vi fikade först och åt Lenas morotskaka. Alla tyckte om den och det blev bara en liten bit kvar. Lena har lovat att baka den till nästa gång vi träffas, så får mamma också smaka.

Sen satt David och jag länge vid datorn och fixade olika grejer. Nu vet vi hur vi ska lägga in filmer i bloggen. Det kommer att bli bra. Jag har filmat mycket och det ska bli kul att få visa filmerna.

När David och jag jobbade vid datorn, stekte Ellinor och Lena korv. Det var meningen att vi skulle grilla ute, men vädret var inte så bra. Vi hade jättetrevlig och satt länge och pratade. Vi var som en stor familj.

Hera hoppade nästan upp i mitt knä, hon gillar mig mycket. Det gör Arrac också. Han är så gullig.

Resan med färdtjänst till Bivaröd var jättetrevlig. Hon som körde var bra, och vi frågade om hon ville följa med in och grilla men det hade hon inte tid med. Men resan hem var fruktansvärd. Det var en dålig chaufför, han körde fort och bilen hackade. Det var tur att vi kom hem helskinnade.

måndag 9 maj 2011

Vi tränade Arrac

Arrac och Hera skötte sig fint

I lördags kom David och Arrac hit till stugan. Mamma var först lite orolig att Arrac skulle skälla och gräva upp rabatterna. Men David hade sådan pli på sin hund så mamma kunde vara lugn. Arrac hoppade inte utan han följde David och mig hela tiden.

Vi gick bort till klubbhuset för att träna sök med Arrac. Jag la ut ett spår med tvättklämmor när Arrac och David busade och inte såg var jag la dem. Jag gick med små steg, så att Arrac kunde lukta var jag gått och jag la ut klämmorna med jämna mellanrum. Sen fick Arrac börja söka. Han hittade alla jädra ställen, han klarade det galant. Varje gång han hittade en klämma så satte han sig ner och markerade. Som belöning efteråt fick han leka med sin boll, och den bar han i munnen hela vägen tillbaka. Då var hans stolt!

Mamma lekte med honom och kastade bollen och han tyckte det var jättekul. Han satt bakom henne när hon rensade i rabatten och ville att hon skulle kasta igen. Han tröttnar aldrig.

Sen kom Ellinor med sin Hera, och lite senare kom moster Britt. Så vi var ett härligt gäng som satt här i trädgården och fikade.

fredag 6 maj 2011

Valborg i Åhus

Mamma, moster Britt och jag firade Valborgsmässoafton i Jeanettes stuga i Åhus. Vi grillade flintastek. Egentligen skulle vi grilla korv på lördagskvällen, men vi tyade inte. Så vi delade korven på längden och stekte den i stället.

Vi sov där två nätter och det var skönt att göra en liten paus från kolonistugan. Vi promenerade på stranden och sen tog vi det lugnt.

(Det är jobbigare än vad man kan tro att vara författare. Därför har Lena och jag inte hunnit med att lägga upp bilder. Men vi hoppas att kunna göra det på måndag).

Prosit!

Jag har haft lite besvärligt med min allergi. Jag fick en allergispruta för ett tag sedan, men den hjälpte inte. Så jag fick ta en ny i går.

Nu hoppas vi på att det blir bättre, annars får vi ringa till min husläkare Haglund. Han är bra. Han skrev ut receptet på datorn så att jag kunde hämta sprutan på apoteket. Sen cyklade jag vidare till Citykliniken där sköterskan stack den i baken på mig.  Det är tur att jag inte är så rädd för sprutor längre.