söndag 26 februari 2012

Naturum i solsken


Just nu sitter vi här på Naturum och fikar, Lena och jag. Vi har planerat lite och jag har med mig datorn.

Vi skulle köpa biljetter till Sten & Stanley i dag men de var slutsålda. Jag blev så besviken, så besviken. Lena med. Men sen kom vi på en bra grej och det är att använda pengarna för att åka till Helsingborg och gå på Wallmans i stället. Då får vi både underhållning och mat.

När mamma fyllde 60 år var hon och jag på Wallmans i Malmö. Då åkte vi färdtjänst dit och det var jag som hade fixat allt. Det var en helt underbar kväll. Hoppas det blir lika bra i Helsingborg.

Och så har vi planerat att åka på en dagsutflykt till Bornholm den 14 juni. Det känns bra när jag tänker på det.

lördag 25 februari 2012

Sound of Music

Jag var med morsan och Lena och såg Sound of Music i fredags.

Vi träffades hemma hos mamma. Lena och jag cyklade dit. Det blåste rejält och vi hade vinden i ryggen. Vi satt och pratade jättelänge och glömde nästan bort tiden. Sen cyklade vi iväg mot teatern, Lena först, jag i mitten och sist kom mamma.

Vi hade bra platser på teatern, vi satt i mitten. Det var så bra underhållning, de sjöng fantastiskt och jag rös i hela kroppen. Barnen sjöng också så bra.

Mamma hade beställt biljetter i god tid. Det var bra att vi kom iväg. Om de släpper en skiva ska jag min själ köpa den direkt.

måndag 13 februari 2012

Röda Korset


Lena och jag går ibland till Röda Korset, där sitter vi och pratar och dricker kaffe. Idag hade jag med mig kläder som de kan sälja. Det är kläder som jag inte vill ha längre. Nu är det lättare att öppna garderoben hos mig och dra ut lådorna. Hoppas att de säljer kläderna så att de inte bara slänger dem för då är det ju inte lönt. Man måste försöka ge till de fattiga.

Det är trevligare att sitta någon annanstans när vi skriver bloggen, så att man inte bara sitter hemma. Ibland sitter vi på Domus restaurang, förra veckan hade vi min dator med oss.

På Röda korset kostar kaffet bara åtta kronor. Det är nog billigast i stan. På Domus kostar det sexton kronor.

onsdag 8 februari 2012

Intervjuad av Lokaltidningen

Jag och Paola från Lokaltidningen

Lena chockade mig ordentligt när hon ringde och sa att jag skulle bli intervjuad av Lokaltidningen. Jag fick träffa en journalist från tidningen i dag, hon heter Paola. Hon ska skriva om min blogg och vad den betyder för mig.

Paola var lugn och sansad faktiskt och hon ställde massor med frågor. Hoppas att hon fick svar på allt hon frågade om. Hon satt här och skrev en bra stund, jag såg att hon skrev nästan fyra sidor i sitt block. Ibland när man möter någon så känns det som om de inte tar en på allvar. Men det gjorde Paola. Hon var bra. Jag tyckte faktiskt det. Mycket bra.

Efter det tog hon kort på mig. Det skulle vara fyra bilder. Jag fick göra olika miner, räcka ut tungan och vara glad och annat. Ni får se sen när det kommer i tidningen. Den kommer ut den 22 februari.

Nu kommer jag att bli mycket känd. Jag tror att hon sa att tidningen skickas till
60 000 hushåll. Kanske det kommer fram någon till mig sen och säger "är det du som är i tidningen?". Kanske de vill ha min autograf.

Det känns så bra nu. Det här är bara början på mitt nya liv. Det här har jag väntat på länge.

måndag 6 februari 2012

IRIS

 Eva Larsson

Glenn Sorensen

Lena och jag var på lunchvisning i konsthallen. Det är två konstnärer som heter Eva Larsson och Glenn Sorensen som har en utställning som heter IRIS. En man berättade om konstverken. Det var stora, klumpiga saker som var lite konstiga. Men tavlorna var mycket fina, de var faktiskt det. Någon från Kristianstadsbladet var där också men vi kom inte med på bild.

Jag tycker det är trevligt och roligt att titta på konst.