måndag 29 oktober 2012

Ebbas artistgala på Arenan

 Maten var god

 Jag är mycket nöjd

 Ebba

 Zara

 Hasse

Det har varit artistgala på Arenan. Den kallades "Hjälp Ebba stoppa cancer". Lena och jag var där.

Det var fullt med folk när vi kom dit och alla var festklädda. Man kunde gå runt och provsmaka lite olika saker, det var Allerums ost, cider, kakor och godis. Och så stod en tjej och spelade och sjöng.

Mamma skulle också ha varit med men hon blev sjuk. Jag hade min mobil med mig så att hon kunde ringa om hon behövde hjälp. Jag pratade med en kille om mammas biljett. Han skrev upp ett telefonnummer som jag ska ringa för att försöka få pengarna tillbaka. Han var mycket hjälpsam.

Ebba och hennes familj kom dit i en vit limousin. Jag gick fram till henne och sa: "Jag stödjer dig på Facebook", och då tackade hon mig.

Sen började de servera maten. Vi hittade inte våra platser överhuvudtaget, så vi fick be om hjälp. Vi satt nästan lägst framme vid scenen. Det var dukat långbord med vita dukar och fint porslin. Maten var den godaste någonsin men det var synd att det var så mörkt för vi kunde inte riktigt se vad vi åt. Och vi var lite besvikna för att vi inte fick någon kaka till kaffet.

Det var faktiskt en riktigt bra konsert. Hon som presenterade artisterna heter Zara Kronvall-Sigfridsson. Jag tror att hon är gift med Emil Sigfridsson men jag är inte riktigt säker. Hon sjöng också, det var jättebra.

Här är några av artisterna:

Calle & The Undervalleys - de var sådär. Inte min smak egentligen.
Anniela Andersson - jättebra!
Emmalisa Norrhem - hon sjöng en fin låt faktiskt. Hon sa att hon bor i Stockholm.
Kristianstadsflickorna - de var bra!
Hasse Andersson - det var en riktig höjdare! Det är min bästa idol och jag har träffat honom en gång innan. Vi var tvungna att gå precis när han sjöng. Vi stod i dörren och lyssnade när han sjöng "Änglahund" och fick sen gå snabbt till taxin.

Kvällen var riktigt bra, allt var lika bra. Jag gillar såna här kvällar när man får klä upp sig och göra sig fin, träffa mycket folk och lyssna på bra musik.

Det var en höjdare att få träffa Ebba!


söndag 14 oktober 2012

Så ska det låta i Knislinge


Jag var på underhållning i Knislinge i lördags tillsammans med Lena. Det var tjejerna från "Så ska det låta" som spelade piano och några tjejer som dansade.

Vi åkte färdtjänst dit. När vi kom in fick vi leta upp våra platser där det låg en lapp med våra namn. Vid vårt bord satt ett helt gäng, det var tretton tjejer och en kille. Två av tjejerna var riktigt stökiga och en ramlade nästan på Lena. Jag hade bara lust att peta på henne och säga att hon skulle lugna ner sig. Det fanns ändå vakter, man kunde sagt till dem. Men de var lite roliga också faktiskt.

Klockan åtta var det mat, vi fick gå fram och hämta maten ett bord i taget. Men jag tycker att man skulle få gå fram när man ville. Det var runda klyftpotatis, viltkött och sån paj och lax. Vi tog två gånger och sen var vi mätta. Det var verkligen gott. Det var riktigt gott faktiskt.

Det var kaffe i pausen men jag tyade inte äppelpajen.

Underhållningen var mycket bra. Några ur publiken bildade lag med tjejerna som spelade piano. En av danstjejerna gick sen runt med en mick och en skål med lappar. Jag fick dra en lapp men minns inte vad det stod på den, det var nog en sång tror jag. Lagen tävlade om vem som kom på melodin först. Min lapp var svår så jag satte dem på pottan.

Efter underhållningen gick jag fram och lämnade mitt visitkort till en av tjejerna. Hon hade hästsvans och hon sjöng jättebra. De stod stilla när Lena tog kort på oss. Det var jag nöjd med. De ska börja spela in nya avsnitt av "Så ska det låta" i Stockholm om 10 dagar.

Jag sa till mamma dagen efter att kvällen hade varit värd pengarna.

måndag 8 oktober 2012

En till dunder-och-brak-fest

Vi var på 65års-fest hos mammas kusin i lördags. Vi var jättemånga. Vi fick lära känna kusinens familj och så åt vi god mat. Det var en riktig dunder- och brakfest. 

Ibland gick vi ut och pausade för vi var så varma i kläderna. Jag dansade många danser, det var skoj. Mamma sjöng, skrek och gormade så hon var hes dagen efter och kunde nästan inte prata.

Först ville mamma att vi skulle åka hem tidigt, hon tänkte på mig för jag mådde inte så bra. Men lite vin och kaffe piggade upp mig, så vi åkte inte hem förrän klockan två.

onsdag 3 oktober 2012

Äppelmarknaden i Kivik

Pia, Rickard, jag och mamma åkte till äppelmarknaden i Kivik. Vi åker dit varje år. Denna gången var det artister som uppträdde, bl.a. Sanna Nielsen. Vilken röst hon har! Hon har verkligen vuxit till sig. Efteråt fick jag en kram av henne. Hon är min idol faktiskt, överhuvud taget.

Jag sa till henne:
- Jag har lyssnat på dig i kyrkan och sånt. Du är jätteduktig och har bra röst.
Hon tackade så mycket.

Och så tittade vi på den stora äppeltavlan. Det var ett annat motiv i år.

Vi hade picknickkorg med oss som vi åt när vi kom fram. Det var ost, kaffe och mackor. Sen åt vi innan vi åkte hem också. Vi hade bråttom hem för mamma skulle dansa linedance.