fredag 25 januari 2013

Wonderbrass



Lena och jag var på Konserthuset och lyssnade på ett band som heter Wonderbrass. När vi kom dit var där inget folk, de hade flyttat till lilla salen istället. Innan de började satt vi och pratade en stund och jag drack en kopp kaffe. En tjej kom fram och frågade om vi ville vara med i en undersökning. Först var jag emot att lämna ut min epost-adress, men när hon förklarade varför hon ville ha den ändrade jag mig. Jag kunde min epost-adress utantill, den satt bak i nacken. Jag blev lite förvånad själv faktiskt att jag kom ihåg den så bra.

Sen fick vi gå och sätta oss vid små bord, men det var inte trångt. Fast jag tycker att mannen och kvinnan som satt framför oss kunde ha sänkt sig lite när Lena tog kort, för deras huvud syns på bilderna. Det kom ett par och satte sig vid vårt bord men de störde inte oss. De var jättekära i varandra.

Wonderbrass spelade bra och med inlevelse, och så var de jätteroliga. Halva laget var danskar och halva var svenskar. De spelade trummor, trumpeter och andra instrument. Det var lite jazz och mycket skrammel. En som spelade trumpet skämtade till ordentligt och så gick de ut i publiken en gång och spelade. De var så bra att jag rös i hela kroppen. Nästa gång ska de spela på jazzfestivalen i Köpenhamn. Det är trist att inte vi kan åka dit och lyssna då, men det är lite långt.

När det blev paus trodde vi först att det var slut, men de kom tillbaka igen. Vi delade en flaska mineralvatten för vi var så törstiga.

Efteråt gick jag fram till en av svenskarna i bandet. Jag pratade länge med honom och gav honom sex visitkort så att alla som spelat skulle få ett eget.

Det var mycket bra underhållning och jag hade önskat att alla jag känner hade varit med för det var en underbar konsert. Det var faktiskt den bästa jag har varit på. Om de kommer hit igen vill jag gå och lyssna på dem. De är mina favoriter nu.

måndag 21 januari 2013

Vi har så mycket att göra

När Lena kom hem till mig idag visade jag henne två lappar på sånt som jag vill göra. Det är Nya Hemtjänsten som ska fira fettisdagen den 12:e februari och så har de 3-års jubileum den 1:e mars. Det är i Åhus och Gilbert och Lena ska förstås dit...

Och så hade Lena 17 nya förslag! Det är nästan för mycket tänkte jag, men det gäller ända fram till sommaren. Det är jätteroligt faktiskt. Det är inte så dyra grejer så det sparar jag lätt ihop. Jag ska visa mamma det på måndag när vi gör min budget.

Och så vill jag att vi ska åka till Köpenhamn till sommaren. Då ska vi sitta på en restaurang och äta pölse och jag ska dricka en öl till. Det ser jag fram emot!

söndag 20 januari 2013

Lite om mitt nätverk

Mao ringde igår, han har kommit hem från sin resa till Mexiko. Jag sa: "välkommen till Skåne". Nu ska han och jag komma igång och träffas igen och vi har bokat jättemånga dagar ända fram till mars.

Jag brukar gå och prata med en präst, Lena tipsade mig om det en gång när jag inte mådde riktigt bra. Hon heter också Lena, så jag får kalla henne Lena 2. Hon har märkt på mig att jag mår bättre och bättre. Nästa gång de ska ha möte i kyrkan ska hon nämna mitt namn och då kanske jag ska få ett jobb där. Det ska bli riktigt roligt. Jag kommer inte att få betalt men det gör ingenting. Jag har sagt till Lena 2 att jag är duktig på data och om det är något jag inte klarar av så säger jag till. Jag vill ändå fortsätta att gå och prata med henne, jag släpper inte henne, hon är väldigt bra för mig faktiskt.

Det går bra med Lena 1 också. Hon var tvungen att gå på ett möte i måndags så vi träffades i onsdags istället. Vi fikade på Domus och så köpte jag ett block, det ska vi ha när vi skriver anteckningar för bloggen. Vi har flera konserter framöver, så ni som läser bloggen blir inte av med oss så lätt...

Jag träffar Anna på fredagar och onsdagar. Hon hjälper mig med att laga mat. Det är jättegott att få riktig mat igen, jag har tröttnat på färdigrätter. På fredag ska vi laga korv och makaroner. I onsdags gjorde vi en ny rätt, det var köttfärs som jag blandade med Tacokrydda och som sen skulle in i ugnen. Det var riktigt gott.

HS-service har mindre timmar hos mig nu när Anna lagar mat. Nu har de bara städning och så handlar de mat. När de ringer på porttelefonen har jag börjat med att fråga: "vem är det" för vi har fått lappar om att några obehöriga går runt i huset. Det kan vara tjuvar, jag vet inte. Och så måste vi vara noga med att porten stängs ordentligt.

söndag 6 januari 2013

Helkväll på Yllan







Morsan, Margareta, Lena och jag var på Yllan i lördags. Det var Glenn Wish & Helene Persson Christmas Show & The New Memphis Orchestra.

De började att släppa in klockan sju. En tjej hjälpte Lena och mig att hitta våra platser. Vi hade bord åtta. Tio minuter efter oss kom morsan och Margareta, jag var lite orolig först att vi hade gått förbi varandra.

Halv åtta fick vi stå i kö till ett annat rum där maten var uppdukad. Det var en lång kö men det gick fort. Det var kött, potatis, olika såser - riktigt gott, en 10-poängare! Sen hämtade Lena och jag kaffe. Det var en god kaka till, en chokladkaka med hallon i mitten. Lena åt tre stycken, morsan orkade bara en halv.

Bredvid oss satt en jättegullig ung tjej och hennes kille. Hon berättade att hon jobbar som personlig assistent. Det var faktiskt roligt att träffa henne, det är så skoj att få nya kontakter. Hon fick mitt visitkort.

Sen var det en tävling. En kille i publiken fick välja mellan olika väskor, högsta vinsten var 100 000 kronor. Han vann 4 000 kronor. Om jag hade vunnit pengarna så hade jag gett ut en bok, och så hade jag rest iväg nånstans med morsan.

Showen var riktigt bra, det var mycket bra underhållning faktiskt. Kommer de fler gånger så slår Gilbert till igen! Jag gillar musik, jag gillar mat, jag gillar öl!

Margareta bjöd mig på en starköl, det var en stor, tjock flaska. Den var så god! Jag sa till henne: "Du ska ha tusen tack!". Sen satte vi oss i några sköna fåtöljer. Och då började morsan och Lena att tragga, och Margareta och jag tragga. Vi pratade om nästan allt. Och så bjöd Margareta mig på en öl till. Hon är så gullig! Vi ska hem till henne nästa jul, det har vi redan bokat. Vi satt och pratade tills
klockan var över ett. Färdtjänst hämtade Lena och mig 20 över ett. Morsan och Margareta cyklade.

Det var en riktigt bra kväll. Bra underhållning, god mat och bra sällskap. Jag gör gärna om det om det kommer nåt sånt här igen.

Nyårsafton i Knislinge

Jag och morsan var i Knislinge hos Pia och Rikard på nyårsafton. Vi åkte taxi dit. Vi hade med oss en flaska champagne och en blomma till Pia.

Det var andra med på festen, det var en flicka och en pojke och deras föräldrar. Föräldrarna var med på vår förraTysklands-resa, det var så vi lärde känna dem. Vi kommer att göra en ny resa till Tyskland men vi vet inte riktigt när.

På festen spelade vi spel. Man slog med en tärning och när man fick två sexor så fick man två paket. Jag fick ett hopprep men det fick flickan sen. Då tog jag ett måttband av morsan och insticksnycklar. Det var bra för såna nycklar hade jag inte tidigare. Och så fick jag en regncape som jag kan ha när jag cyklar. Det var bra. Det gick helt vilt till både till höger och vänster när vi tog paket från varandra. Det var jättekul.

Klockan 12 gick vi ut och firade in det nya året. Jag smällde inte några raketer, nej, nej, aldrig!! Jag skulle aldrig smälla upp mina pengar sådär!

Senare på natten åt vi ostbricka. Det var jättegott.