måndag 31 januari 2011

På Citykliniken

Jag och Chip på balkongen

I går kom yrseln igen och den varade hela kvällen. Jag låg på soffan. Jag gick och la mig halv 9 och hade en spann vid sidan om sängen för säkerhets skull. Men jag sov gott hela natten och yrseln var borta  i morse.

Mamma ringde kl. 6 för att jag skulle hinna förbereda mig innan mitt besök på Citykliniken där jag har min husläkare. Vi cyklade dit. Det var kallt så in i vassen. Jag kom in till doktorn kl. 8.20. Han sa att proverna var bra, men det var ett värde som var lite högt. Han tyckte att en av medicinerna kunde sänkas lite. Mamma ringde till sjukhuset i Lund och hörde om det gick bra. De sa att jag kunde göra det. Så nu har jag ändrat från tre till två tabletter av en sort som jag tar varje dag.

Om 14 dagar ska jag ta prover igen som en koll. Ligger det fortfarande högt då så ska jag ta bort en tablett till. Jag hoppas att det blir bra nu för jag har varit så trött. För några år sedan hände samma sak och då låg jag inne på sjukhuset. Jag har egentligen min riktige läkare i Lund, de kan mer om min sjukdom där. Men om jag bara blir förkyld hjälper de mig här i Kristianstad. Då kommer läkaren hit till Sommarro.

måndag 24 januari 2011

Jag har inte mått så bra

Nää, nu går jag hem!

De senaste gångerna som jag kommit till biljarden har jag börjat känna mig yr och illamående. Jag har inte kunnat fortsätta träna. Jag fick avbryta, skruva av biljardkön och åka hem. Mamma ringde mig på kvällen och då berättade jag att jag mådde dåligt. Detta har hänt två tisdagar i rad.

Vi får se hur det blir nu. Jag vågar inte spela biljard på tisdag för jag är rädd att jag ska bli yr och må illa igen.

Sköterskan här på Sommarro kom upp till mig i lägenheten och tog lite blodprover. Det blev sex rör med blod. Jag är så van vid att ta blodprov så det kändes inte svårt. I slutet av månaden ska jag till läkaren och då får vi se om det är något fel på mig. Om de inte kan se något i proverna så får jag kanske göra en tunnelröntgen.

Det gör inte så mycket om jag får hålla upp med biljarden ett tag för då kan jag ladda upp och komma igen mycket starkare och bättre. Det retar mig ändå lite att jag förlorat en del tid men det är inte mycket att göra. Det viktiga är att jag blir frisk.

måndag 17 januari 2011

Tisdagsbiljard

Jag är bra på biljard

Jag spelade biljard som vanligt i tisdags. Vi spelade något som kallas för 5 - 9. Det är lite svårt att förklara vad det betyder. Jag har 4 i handikapp, det är mycket bra. När vi kommer till 7 så vinner vi.

Jag förlorade stort i första matchen mot Gunnar. Andra matchen fick jag avbryta för jag mådde inte så bra. Hoppas det går bättre nästa tisdag.

Biljard är mitt stora intresse. Det är roligt för jag träffar så många vänner. Vi har känt varandra länge nu. Vi är 36 personer som spelar mot varandra. Jag har mött nästan alla. Det är både killar och tjejer i alla åldrar. Jag är en av dem som spelar bäst, det känns bra.

Vi tävlar varje gång vi träffas på tisdagarna. Den som går till final vinner pengar. Ettan får 500 kronor och tvåan får 200 kronor. Jag vann en gång och då fick jag högsta priset. Sen har jag blivit tvåa flera gånger. För vinstpengarna köper jag olika saker som jag vill ha.

måndag 10 januari 2011

Pizzakväll

I fredags beställde mamma pizza där hon bor och vi åt hemma hos mig. Jag åt pizza med salami, kött och vitlök. Jag gillar pizza så mycket att jag nästan skulle kunna äta det varje dag. Och så tycker jag mycket om korv också.

Jag brukar laga mat på onsdagar tillsammans med hemtjänst, eller HS-service som det heter. Då köper jag mat innan och lägger i kylskåpet. Jag vet precis hur jag vill ha det. Det är viktigt för mig att kunna bestämma själv över mitt liv och vad jag ska äta, men behöver lite hjälp för att laga till det. Annars klarar jag mycket själv.

Hemtjänsten städar också här och behöver jag någon hjälp då så säger jag till. Jag har haft HS-service sedan förra året. Innan hade jag kommunens hemtjänst men tyckte inte att det fungerade så bra. Nu är jag jättenöjd. Här är så städat och fint och luktar gott.

Om jag ska ut och resa någon gång så har de min tillåtelse att gå in i min lägenhet och städa även om jag inte är hemma.

torsdag 6 januari 2011

Nyårsafton

Mamma och jag firar nyår med Britt

Nyårsafton firade jag hemma hos mamma. Britt var också där. Tove fick stanna hemma. Jag duschade och klädde upp mig och gjorde mig fin. Jag hade en svart och vit skjorta och ljusa byxor. Nu fick jag användning för min nya kamera som jag fick i julklapp. Jag tog både kort och filmade.

Det var så mycket snö att det var svårt att komma fram. Britt ringde och frågade om vi var på väg, det var vi. Jag cyklade dit för jag hade många grejer med eftersom jag skulle sova över. Jag låg på mammas soffa på natten. Där sov jag bra.

Vi hjälptes åt med maten. Förrätten var ett rostat bröd med räkor eller något sådant. Huvudrätten var fläskfilé och gräddsås smaksatt med fransk senap, vin och svamp. Till det hade vi pressad potatis. Efter maten åt vi ostbricka med goda drycker till.

Vi pratade hela kvällen och upptäckte plötsligt att klockan nästan var 12. På TV1 höll Jan Malmsjö nyårstalet. Han var jättebra. Han räknade ner det gamla året istället för att räkna in det nya. Vi drack champagne för att fira.

Det var mycket smällare runt omkring. Chip hörde inget för han är döv.