måndag 25 juli 2011

Hemma hos Camilla

Jag, mamma, Elmer och Camilla

Mamma och jag var bjudna till Camilla och hennes familj i Vä. Vi tog bussen dit. Vi visste inte riktigt vilken väg vi skulle gå in på när vi kom fram, så Camillas man Håkan kom cyklande och hämtade oss.

Jag hade köpt en vattenpistol till Elmer och såpbubblor till Ellen. Vi gav en ljuslykta med ljus till Camilla och Håkan. De blev jätteglada.

Huset där de bor är riktigt stort. De har en inglasad veranda, och en uteplats där man kunde sitta. Och en lekstuga till barnen. Trädgården var  stor, det går inte riktigt att beskriva. Källaren var också stor, vi tappade nästan alla hakor när vi såg det. Där fanns ett fint skåp, ja, allt var jättefint.

Vi blev bjudna på frukost med bullar, kaffe och juice. Ellen ville sitta bredvid mig. Barnen är så goa.

Camilla blev kontaktperson till mig 1985 och fortsatte i 12 år. Hon fick sluta när barnen blev större. I dag är hon en vän till mig och mamma. Hon ställer upp i alla lägen för mig. Man kan säga att jag lärde upp henne när hon jobbade med mig. Nu får jag tillbaka så mycket.

Mamma och jag var trötta när vi kom hem. Vi tyckte att det hade varit en härlig dag.

fredag 15 juli 2011

Kristianstadsdagarna

David och Ellinor och jag var ute på Kristianstadsdagarna.

De kom först hem till mig och då hjälpte Ellinor mig att skriva upp punkter så att jag kan lägga in bilder på datorn. Det är ett nytt program nu när jag har en ny telefon som jag fotograferar med. Det här blir bättre, man hittar bilderna lättare nu.

Sen gick vi ut på stan. Först åt vi langos, sen satt vi och lyssnade på dansmusik. David och jag drack vars en starköl, och sen köpte jag en till. Efter det gick vi runt och tittade. David gillar inte karuseller så han ville inte åka. Om inte Ellinor hade haft ett barn i magen så hade jag dragit upp henne.

Sen blev David jättehungrig igen så vi köpte pizza, det var den godaste jag ätit på länge.

Klockan elva ringde Lena. Hon passade hundarna och trodde att David och Ellinor skulle komma tidigare och hämta dem. Hon hade glömt att vi skulle gå ut. David sa: "ja, hon glömmer alltid, man får säga samma sak två gånger".

Gilbert 41 år

Rikard, Pia, Ida och ja

Fotomodellen

Översten och hans fru Sonja

Ellinor, mamma, Lena, David o jag. Och hundarna.

Present från grannen Ingvar

Jag hade öppet hus när jag fyllde år. Vi var i kolonistugan. Jag målade "Gilbert 41 år" på en tavla och satte den vid grinden.

Vid frukosten fick jag en present från morsan. Det var en solcellsladdare. Först undrade jag vad fan det var för något. Jag trodde att man skulle sätta den på taket. Men sen förklarade mamma att den är till datorn och telefonen. Nu kan jag ladda dem när jag är i stugan också, fast vi inte har någon el. Då blev jag glad!

Det kom 15 gäster till min födelsedag. Mamma servade mig hela dan, jag bara satt med gästerna. Det hade hon sagt att jag skulle göra.

Jag fick målardukar av Ida. Pia, Rikard gav mig en likör som var svart och vit. 10 minuter efter dom kom Britt och av henne fick jag en termosmugg. Grannarna mitt över gav mig en hel radda målardukar. Av Översten och Sonja fick jag en bytta med blommor och av Ingvar fick jag en tavla med fåglar som han broderat. Kusin Marie gav mig luktegott och av hennes man Roger fick jag starköl och fläsksvålar.

Sist kom David, Ellinor och Lena och deras presenter till mig var ännu fler målardukar och svart färg. Jag var glad att de fick träffa mina vänner. Det är så roligt faktiskt.

Mamma gjorde fem marängtårtor med jordgubbar och på kvällen grillade vi. Det var en riktigt rolig födelsedag, och det blev en och annan öl under dagen.

måndag 4 juli 2011

Besök i kolonistuga nr 10

Elmer ville åka på min cykel

David och Ellinor på besök

Jag ringde för ett tag sedan till min förra kontaktperson Camilla och frågade om hon ville komma och hälsa på tillsammans med sin familj. Det ville hon gärna. Hela familjen kom. Elmer, Ellen, Camilla och Håkan. Camilla tappade nästan hakan när hon såg alla blommorna här, hon tyckte att vi har det så fint.

Och så kom Lena och en kompis till henne. Så vi blev många men vi fick ihop det. Vi drack kaffe och pratade. Jag och Lena gick bort och tittade på en stuga som kanske blir till salu. Den är jättefin, men det fanns inte så många blommor som vi har.

Det nya solparasollet

Det har varit krångel en lång tid med vårt solparasoll. Den har vikt sig när det har blåst. Den vred sig och svängde mot vår humle. Varje gång det hände blev både mamma och jag irriterade. Så häromdan bestämde vi oss för att köpa en ny.

Mamma såg att det fanns en på Maxi så hon cyklade dit och köpte den. Grannen Leif, som jag har döpt om till Översten, körde till Maxi i morse och köpte parasollfoten. Den var tung kan jag säga dig. Alldeles för tung, 25 kg tror jag. Vi hade inte kunnat ta den på cykeln, där går gränsen. Översten hjälper oss  jättemycket.