måndag 31 oktober 2011

Tomas Sjödin i Östermalmskyrkan

Jag var på ett föredrag i Östermalmskyrkan tillsammans med Lena. Det var en som hette Tomas Sjödin och föreläsningen hette "Att vila och växa".

Det var jättebra faktiskt. Det var mycket rörande när han pratade om sina barn som var sjuka och dog. Han har skrivit böcker och läste lite ur den senaste boken som heter "Tusen olevda liv finns inom mig". Jag vill ju också skriva en bok och det var lärorikt att lyssna på honom. Jag hade velat bjuda in honom någon gång i framtiden så att han kan lyssna på mig när jag håller föredrag och pratar om min bok.

Jag gav Tomas mitt visitkort. Han sa "jag ska vara rädd om kortet, jag lägger det i plånboken".

Nästa gång det är föredrag i kyrkan är den 22 november. Då kommer en författare som heter Björn Ranelid dit och då ska Lena och jag gå och lyssna. Vi får återkomma efteråt och berätta om det var bra.

måndag 17 oktober 2011

Mamma har slutat röka

Mamma har slutat röka. Hon tog sista cigarretten på kvällen den 11 oktober och den 12:e var hon helt nikotinfri. Jag har traggat henne länge och sagt "du kan få cancer". En doktor på TV har visat att det blir svart i lungorna när man röker. Jag vill ha kvar henne många år. Hon frågade mig i lördags: "har du märkt något Gilbert?". Jag bara tittade på henne väldigt länge. Sen tänkte jag "har mamma fått hjärnsläpp". Men tio minuter efter frågade jag henne "har du slutat röka?". Jag blev riktigt paff.

Det var fint väder i helgen. Jag frågade mamma om vi skulle grilla när vi var i kolonin. Sen sa jag att jag ville bjuda henne på det och köpte två paket korv och två öl. Det var jättefint, riktigt härligt.

måndag 10 oktober 2011

På fest hos moster Inga


Morsan tycker att hon är snygg i håret

I lördags cyklade mamma och jag till moster Inga som bor i Hammar. Inga bjöd på mat, det var kyckling, potatis, sås och vin. Det var gott. Sen satt vi i uterummet och drack kaffe och pratade om allt möjligt. Vi lyssnade på gamla band som Inga spelat in när hon var yngre. Jag kommer inte ihåg nu vad hon sa på bandet.

Sen började morsan snurra med sitt hår så det blev lockigt. Jag tog kort på henne och sa att jag skulle lägga ut det på bloggen. Men jag ville inte cykla med henne hem när hon såg ut så.

Äppelfestivalen i Kivik

Ida, mamma, jag och Pia framför äppeltavaln

Vi köpte den här skålen till fåglarna

Jag, Pia, Rickard, Ida och morsan var på Äppelfestivalen i Kivik förra helgen. Vi åkte tidigt på morgonen. Det var riktigt roligt. Det var inte så mycket folk, det var mer förra gången vi var där.

Varje år har de nytt motiv på äppeltavlan. Den är väldigt stor. I år var den inte så snygg, kanske det var ett träd eller nåt. Jag minns inte så noga. Jag köpte en träskål som vi ska ha som fågelbad i kolonin nästa sommar. Den har formen som ett helt hjärta. Fram till sommaren har jag skålen i köket med äpplen i.

Vi satt och fikade där båtarna kommer in. Man går på en stig ner till hamnen. Och vi såg att några badade, det såg inte så kallt ut men jag hade inte kännt för det.

Sen körde vi iväg till en affär där man kunde köpa äppelcider och sånt. Utanför affären köpte jag godis och äpplen.

måndag 3 oktober 2011

Oktoberfesten

Sånger
Lena och jag var på Oktoberfesten på Sommarlust i lördags. Vi åkte taxi dit i god tid. De släppte in oss tidigt. Det var fint där med långbord och vi fick plats ända framme vid scenen. Det var mycket folk och fullsatt. Maten ingick i priset. Det var buffé med potatis, korv, revben, sås och mycket mer. Man fick gå hur många gånger man ville och ta ny mat, men vi blev mätta efter första tallriken. Sen blev det kaffe och äppelkaka. Men jag var så mätt att jag inte orkade någon kaka.

När vi åt spelade ett band umpa-bumpa musik. Det var jättehärligt. Sen kom Partyfabriken och sjöng och dansade. De sjöng mycket bra. Halv 10 kom Emil Sigfridsson. Det var jättebra faktiskt. Han sjöng fint. Men det blev fel en gång och han fick avbryta. Då sa han "vi tar en annan låt istället". Jag var framme och pratade med honom och beställde en låt. Jag har träffat honom innan så han kände igen mig.

Det var livat och glatt, vi satt ända framme vid dansgolvet. Lena peppade mig för att jag skulle våga bjuda upp någon. Jag hade spanat in en tjej som satt vid bordet bredvid. Och efter en lång stund vågade jag och hon tackade ja. Hon var jättetrevlig och jättesöt och hon sa att jag dansade bra. Det var roligt för mig. Jag ville bjuda henne på en öl men hon tackade nej. Jag ville ju lära känna henne.

Lena och jag åkte hem klockan 01. Det hade varit en jätterolig kväll men då var jag trött. Jag kände mig mer död än levande.