torsdag 29 december 2011

Julafton hos Jeanette och Leif

Jeanette, Leif och jag fixar maten

Här sitter vi och äter

Britt och Leif


Julen firade jag och morsan i Furuboda hos Jeanette och Leif. Jeanette har en sommarstuga som ligger nära stranden, där är helt underbart faktiskt.

När vi kom dit blev vi bjudna på glögg och pepparkakor och så tittade vi på Kalle Anka klockan tre. Sen hjälpte alla till att duka fram julmaten. Vi hade beställt mat, jag tyckte faktiskt att det inte var bra. Ska man ha skinka så ska det vara riktigt, man ska köpa och griljera själva. Det har mamma och jag alltid gjort. Det var lite snålt med prinskorvar, jag hade velat ha mer. Men det smakade gott ändå.

Vi brukar öppna julklapparna innan maten men i år tog vi det efteråt istället. Jag var tomte och hade en tomteluva. Jeanette hjälpte mig att läsa på paketen och viskade i örat vem som skulle ha dem. Mamma fick tre paket av mig. I det stora paketet var det en radio som hon kan ha i stugan. Och så fick hon en batteriladdare. När hon öppnade det frågade hon "vad är detta?". "Jo, det är en batteriladdare", sa jag, "den kan vi ha i stugan".

Jag fick pengar och vin från Jeanette och grabbarna. Av mamma fick jag en målarväska med färg, palett och målarduk. Jag fick tavla och färg av Britt.

Senare på kvällen spelade vi spel, vi hade så roligt att vi låg dubbla av grin. Vi sov över där på natten och åkte hem klockan elva dagen efter. Vi var helt slut.

torsdag 22 december 2011

Idol på Lilla Torg

Amanda signerar sin skiva

Det var mycket folk


Amanda och Robin från Idol kom till Lilla Torg igår. Mamma och jag hade stämt träff med Lena och vi gick lite i affärer innan de började sjunga. Mamma köpte en blus för halva priset och det var hon nöjd med. Vi tittade också på kavaj till mig men jag väntar till mellandagarna för att se om det är rea. Jag hittade en som var jättesnygg. Jag ska ha skjorta och jeans och en snygg byxa till, och så kavajen.

Klockan åtta kom Amanda och Robin. Det var helt packat med folk, hela torget var nästan fullt. Vi hade ganska bra platser på sidan och jag stod på en platta för att se bättre. Först sjöng Robin, det var bra. Sen var det dags för Amanada. Hon var helt underbar. Publiken klappade händerna och sjöng med.

Efteråt kom de till det lilla inglasade huset precis där vi stod, för att signera sina skivor. Då sa en vakt till allihop att backa så att de kunde öppna dörren. Jag hade inte pengar för att kunna köpa skivan men jag ville ta kort på dem. Då kom en stor, tjock vakt och sa "det är bara dom som ska köpa skivan som får stå här". Men jag sa då att jag ville ju ta kort på Amanda. Jag blev förbannad och skrek på honom och började gå därifrån. Mamma blev också arg och röt till honom "men nu får du väl ge dig". Då kom en annan vakt och sa till henne "om du lugnar ner dig ska vi lösa det". Lena ropade till mig att jag skulle komma tillbaka. Då ordnade den hygglige vakten så att jag kunde gå fram till Amanda och ta ett kort på henne.

Mamma sa sen att man har ju rättigheter. Jag hade argheten kvar en lång stund efteråt. När den släppte kände jag friheten tackolov och jag blev glad.

Jag letade upp Amanda på Facebook och jag ska försöka bli vän med henne där. Hon var kortare än vad jag trodde. Jag tyckte att det var rätt att hon vann Idol. Det var väldigt jämt mellan henne och Robin.

måndag 19 december 2011

Julklappar till morsan

I dag har Lena och jag varit på stan och köpt julklappar till morsan. Det blev tre paket. Mamma sa till mig: "köp nu bara en julklapp till mig". Men jag tycker att hon är värd tre stycken. Jag är nöjd.

Mamma frågade mig innan idag hur jag mår. Hon har märkt att jag har varit lite irriterad den senaste tiden och vi har blivit lite sura på varandra ibland. Det känns en aning svårt för mig just nu, jag känner mig ensam och saknar min katt. Men då försöker jag tänka på att vi ska vara i kolonistugan till sommaren och då blir jag glad igen.

Jag och min sekreterare önskar alla läsare en riktigt God Jul!

torsdag 15 december 2011

Luciakonsert

Britt och Inga håller låda

Julfrukosten

Inga, Lena, jag, Britt och mamma var på Luciakonsert i lördags. Vi har som tradition att gå varje år och i år fick Lena också följa med. Vi brukar turas om att ordna frukost efteråt. Det var min tur i år. Mamma och jag hade förberett lite dagen innan.

Vi träffades utanför Konserthuset i god tid. Jag såg Lena på långt håll när hon kom cyklande. Det var underbar musik, det sa vi allihop. Lucian hade levande ljus i håret. Det var tärnor och pepparkaksgubbar och de sjöng olika julvisor.

Efter konserten gick vi hem till mig. Mamma och jag hade ju förberett mycket dagen innan så det var bara att duka fram maten och steka prinskorvarna. Det var trångt i köket så Inga och Britt gick in och satte sig i vardagsrummet. Det var en god frukost, alla tyckte det. Inga var på gott humör och Britt med och vi hade så roligt.

måndag 5 december 2011

Ute på landet

I fredags åkte jag med färdtjänst till Bivaröd och hälsade på David, Ellinor, Hanna och Arrac. Det var samma taxichaufför som förra gången. Jag gillade inte honom, han körde som en idiot.

När jag kom dit och öppnade grinden hörde Arrac mig och skällde. David sa till honom att sätta sig ner. När jag tog av mig skorna hoppade Arrac på mig och då sa jag till honom på skarpen. Han lyssnade på mig och slutade att hoppa.

Jag hade min dator med och vi tittade lite på den. David hjälpte mig att sortera bilder och bränna dem på en CD-skiva. Nästa gång vi träffas ska vi bränna de sista. Det gör vi ifall datorn skulle gå sönder. När bilderna är borta från datorn kommer den att fungera snabbare.

När det var klart stekte David och jag korv medan Elle gick ut i stallet till hästarna. Hon tog så lång tid på sig att vi inte klarade att vänta. Vi var så hungriga att vi började att äta innan hon kom in.

Sen började jag leka med Hanna. Hon grinade mot mig, det har hon aldrig gjort innan. Jag bara lyfte lite på foten och då började hon att skratta, helt otroligt. Hon är go.

Taxichauffören som körde mig hem var mycket trevlig. Han tog min väska och la den i baksätet, den andra chauförren gjorde inget utan satt bara och väntade. Det var inget bra bemötande.