måndag 27 december 2010

Julafton

Julen har varit bra. Först var mamma nere på Runos grav och satte ett ljus. Runo var min kusin, han dog 20 mars 2004 bara 32 år gammal. Runo och jag var mycket tillsammans och jag saknar honom. Vi går till hans grav varje år och tänder ett ljus.

Mamma och jag firade julafton hemma hos mig. Det var Chip, kisen, mamma och jag. På eftermiddagen öppnade vi julklapparna. Jag fick ett köställ (biljard), liten kamera, digital photo viewer nyckelkedja. Mamma fick en digitalram av mig, man för över bilder från datorn till ett chip som man sätter i ramen. Den visar sen bilderna en i taget. Och så fick hon en stavmixer. Av Jeanette fick jag 500 kr. I veckan ska jag köpa en apparat för pengarna, som omvandlar vanliga foton till digitala som jag sen kan lägga in i datorn. Tove fick en liten leksaksmus på hjul som man skruvar upp. Men hon hatade den och sprang och gömde sig under sängen. Och så fick hon en pinne med fjädrar på som hon gillade.

Av hemtjänsten fick jag en tavla på en katt. Den är så fin.

Vi blev alla glada för julklapparna. Efter det tittade vi på Kalle Anka och åt julmaten lite senare. Jag tycker bäst om prinskorvar och lite allt möjligt. Utom köttbullar, det är inte min starka sida. Vi hade beställt jultallrik detta året och jag saknade mammas julskinka. Hoppas jag får det nästa år. Den är mumsfillibabba! Vi åt så vi nästan sprack.

Sen satte vi oss framför TVn. Där drack vi en liten grogg, blandat med cocacola. Tove retades lite med Chip och vi låg dubbla av grin.

Det var en bra julafton.

måndag 20 december 2010

Tove sjuk


Tove har varit sjuk. En dag kom jag på att hon hade kissat i min säng. Jag ringde med detsamma till mamma och hon ringde till en vän som kan mycket om katter och hundar. Vännen sa att det nog var urinvägsinfektion. Hon fixade tabletter som Tove har fått äta i 10 dagar. Jag har haft dörren stängd till mitt sovrum, men en dag glömde jag det och då gick Tove in och kissade i min säng igen. Efter det var jag noga med att stänga dörren. Nu är hon bättre och får börja komma in i sovrummet igen.

När Tove blev sjuk tänkte jag "nu är det slut med katten". Men mamma lugnade mig.

måndag 13 december 2010

Bortbytta skor

Mamma och jag bjöd Lena på glögg och pepparkakor. Vi satt länge och planerade hur jag och Lena ska lägga upp arbetet med bloggen och boken som vi ska skriva tillsammans. När mamma gått hem skrev vi ett nygg inlägg i bloggen. När sedan Lena skulle gå hem så tyckte hon att skorna kändes lite annorlunda. Då ringde jag och frågade mamma om hon hade tagit Lenas skor. Det var så att både mamma och Lena hade likadana skor. Det hade hon!

Mamma kom tillbaka och både hon och Chip var alldeles snöiga för det var snöstorm ute. Vi skrattade alla åt det som hänt.

Julkonsert

Moster Britt och jag skålar i julmust

I lördags var jag på konsert med moster Britt och mamma. Moster Inga skulle egentligen också följa med men fick förhinder. Det var en Lucia konsert med Kristianstads Musikklasser i konserthuset. Det är en tradition som vi har varje år. Små barn och större barn sjöng och spelade. Det var en stor upplevelse. Vi skulle träffas kl 11 och var ute i god tid.

Efter konserten åkte vi hem till moster Britt i Åhus. Hon körde oss i sin bil. Vi fick julmust och smörgåsar, och sen drack vi glögg. Jag visade moster Britt hur hon kan läsa min blogg och jag la in sidan under Favoriter.

Nästa år är det min tur att fixa allt inför konserten.

lördag 4 december 2010

Slutspel i biljard

Här är jag mellan Ida och Jenny

Biljard är mitt stora intresse. Jag spelar varje tisdag på Biljardkompaniet. Jag tycker att jag spelar riktigt bra, jag spelar med de bästa proffsen. En gång gick jag till final, men blev tyvärr utslagen.

Vi spelar något som heter 5 - 9. Det är jättekul. Vi har varit 36 st i gruppen men nu är vi inte så många.

Innan tävlingarna börjar beställer jag mat och kaffe. Klockan 19.00 börjar vi. Vi är punktliga, kommer någon försent får de inte vara med.

söndag 28 november 2010

Invigning av Pias toalett

Jag klipper bandet

Mamma och jag åkte i lördags till Pia och Rickard. De hade invigningsfest för sin nyrenoverade toalett. Jag fick klippa bandet, men saxen var lite trög.

Pias dotter Ida var med och hennes tjej Jenny från Malmö.

Först fick vi en drink då vi firade toaletten. Sen bjöds vi på baconlindade kycklingfileér och klyftpotatis med sås. Jag drack en starköl. Efterrätten var glass och ananas. Det var mycket gott.

Efter maten drack jag en god drink. Det var så gott att jag vill köpa en flaska då jag åker till Tyskland i sommar. Jag kommer inte ihåg vad den heter så det ska jag ta reda på.

Vi hade så trevligt och satt och pratade hela natten. Mamma och jag undrade vart tiden tagit vägen.

söndag 21 november 2010

Resan till Stockholm

 På konserten

Jag åkte onsdagen den 10 november till Stockholm för att hälsa på kusin Jeanette. Moster Britt och jag åkte tåg, mamma vinkade av oss. Rätt som det var så stannade tåget, det hade gått sönder och gick inte att laga. De ordnade ett annat tåg. Alla fick gå av och gå på det nya tåget.

Jeanette hade beställt taxi till oss och vi var framme hos henne sent på kvällen. Då var vi trötta.

På lördagen gick Jeanette och jag på en rock-konsert. Det var mycket pampigt och mycket bra musik. Vi tog en drink innan konserten. Vi hade jättebra platser högt upp och såg ner på scenen.

På söndagen flög moster Britt och jag tillbaka hem igen. Under tiden vi var i Stockholm passade mamma min katt Tove. Hemma igen åt mamma och jag en macka och jag berättade om alla upplevelser jag haft på min resa. Men det var skönt att komma hem till Skåne igen.

torsdag 4 november 2010

Mitt liv

Jag och min katt Tove

Jag heter Gilbert. Jag föddes 1970 i Helsingborg. Där bodde jag och mina föräldrar i 8 år. Sedan flyttade vi till Önnestad där vi bodde i en radhuslägenhet. Den var fin och där trivdes jag bra. Jag var scout och fick  hugga ved och bo i tält. Jag var allergisk mot gräspollen så jag bara nös och nös. När jag fyllde år kom min pappa och farmor och hälsade på.

När jag var ungefär 20 år flyttade jag till ett gruppboende i Kristianstad. Det var ett helt nybyggt boende. Där var fint men jag trivdes inte alls så jag ville bara komma därifrån. Därför flyttade jag hem till min mamma och bodde där i ett år.

Sen fick jag en servicelägenhet på Sommarro, i B-trappan på femte våningen. Efter några år fick jag en finare lägenhet i A-trappan och här bor jag nu. Den ligger på tredje våningen och har inglasad balkong. Här trivs jag mycket bra.