tisdag 30 augusti 2011

Måla inte fan på väggarna!

Det finns en sida på nätet där man kan få kontakt med andra handikappade. Jag vill gärna träffa en ung tjej. Lena tycker att jag ska försöka träffa någon i min egen ålder. Men jag tror att en ung tjej kan mogna riktigt bra.

Jag respekterar när andra säger till mig vad de tycker, men jag bestämmer vad jag vill göra. Om jag träffar nån tjej som har ett litet handikapp, då har inte åldern någon betydelse.

Jag har flera gånger sagt till Lena: "man ska inte måla fan på väggarna".

Mammas födelsedag

Mamma fyllde år i söndags. När jag vaknade klockan sju hade hon redan gått upp och satt sig på terassen. Jag fixade frukost och när vi åt fick hon presenterna av mig. Jag gav henne ett halsband, örhängen och en trädgårdssax att klippa rosor med. Hon blev glad.

Vi dukade till festen inne i stugan för det regnade. Det var Pia, Rickard, Lena, jag, mamma och Britt. Vi åt potatissallad och rökt skinka. Det var vitt vin, rött vin och champagne. Till efterrätt blev det paj och grädde som Lena vispat.

Jag höll tal till mamma. Det var så jävla mycket jag sa att jag inte kommer ihåg det nu.

måndag 22 augusti 2011

Naturum


En fika i solen


Lena och jag var på Naturum. Vi cyklade dit. Där finns ett stort akvarium med fiskar som vi tittade på. Och så är där ett flygplansrum. Man går in och sätter sig vid en stor bildskärm. Det känns som om man sitter i ett flygplan som flyger över Kristianstad. Sen blev den en ubåt och dök ner i Helge Å. Det kändes som om det var på riktigt.

Sen gick vi ut och tog en fika. Det var solsken och Lena tog kort på mig.

måndag 15 augusti 2011

Trädgårdsavfall


Vad tungt det är...

mamma är slavdrivare

En dag var jag hemma i min lägenhet och fixade lite med datorn. Då ringde mamma till mig och sa: "jag är så hungrig". "Jag kommer", sa jag, "stressa mig inte".

När jag kom ner till kolonin hade mamma satt på grillen. Hon sa till mig "vill du ta skottkärran och köra bort trädgårdsavfallet till containern?" Efteråt frågade jag henne varför just jag skulle köra dit. Då sa hon "jag har kört varje gång sen vi köpte stugan, det är ju halva din koloni. Då får ju du också tömma", och det förstod jag.

Det var tungt kan jag säga. Men mamma påstod att det bara var fyra kvistar. Jag håller inte riktigt med henne.

Pias morot

Pia kopplar av i solstolen

Pia fick den största moroten

Pia kom och hälsade på oss här i kolonin. Mamma hade kokat kaffe men vi hade så mycket att snacka om att vi glömde bort det. Vi pratade väldigt mycket.

Pia gick runt och tittade på alla våra växter. Hon tyckte att vi har så fint. När vi kom till trädgårdslandet drog mamma upp den största moroten och gav till henne. Hon sa att den var god.

Hon ska få frön från vår fjärilsbuske som hon sen ska så i sin jättefina trädgård.

Pia är sketabra. Hon är jättesnäll och rar på alla vis.

Socker i kaffet

Nu är det slut med sockret...

...men jag är söt ändå!

Jag brukade lägga fyra sockerbitar i mitt kaffe. Först tyckte jag att kaffet var för starkt och hällde mjölk i det. Sen slutade jag med mjölken och la i mycket socker istället.

När Lena såg att jag la i så mycket socker så blev hon nästan lite rädd. Hon frågade om jag inte funderat på att dra ner lite på det. Då tog jag bort en bit och sen en bit till. Och sen var lika bra att sluta helt och dricka kaffet svart.

I början smakade det pyton så in i helvete. Men nu är det helt gott. Det är jättegott överhuvudtaget.

måndag 8 augusti 2011

Minigolf i Åhus

Mao och jag spelar minigolf

Mao och jag kidnappade mamma och vi åkte till Åhus där vi spelade minigolf. Mamma visste inget, jag sa bara till henne att ha pengar med sig. Regnet stod som spön i backen men vi spelade ändå. Men sen kom ett riktigt skyfall och då sa jag att vi skulle sluta. Det blev oavgjort för det regnade så jävla mycket.

Sen åt vi på ett ställe där det var buffé. Det var pizza, pommes frites, kött, kyckling och soppa. Man kunde ta så många gånger som man ville.

När vi kom hem satte vi oss på verandan och somnade fast klockan bara var halv sju på kvällen. Vi var så trötta.

Det var en bra dag och vi ska göra om det en annan gång. Men då får det vara bättre väder.

Konsert på Lilla Torg

Jag och Sara Löfgren

David, Ellinor och jag var ute i fredags. De hämtade mig först och vi åkte till pizzerian där vi käkade pizza. Ellinor körde jättebra, hon är en bra bilförare. Ena dörren var sönder på bilen,  så David fick öppna åt mig.

Sen gick vi till Lilla Torg. Först var det ett band och sen fick de igång publiken innan Sara Löfgren kom in och sjöng. Hon var underbar. Hon sjöng lite hårdrock, egentligen gillar jag inte det men hon gjorde det bra. Hon sjöng låten "Nu är jag stark" och slog med knytnäven mot hjärtat. Då rös jag i hela kroppen.

När hon gick av scenen så var jag snabbt framme och knackade henne på ryggen för jag ville ta ett kort. Men hon skulle sjunga en låt till och lovade att komma tillbaka.

David skulle egentligen ta kort på Sara och mej men han gjorde fel och filmade istället. Men det gjorde ingenting för det var ännu bättre. Jag sa till Sara att hon är min favorit.

måndag 1 augusti 2011

Tavlan på farmor

Jag har börjat måla en tavla av farmor. Det gör att jag tänker tillbaka på min barndom och när farmor levde. Hon kallade mig alltid för "gulle-dej", det tyckte jag om.

Farmor var snäll och rar. Mamma och jag brukade hälsa på i hennes lilla stuga. Hon hade en dubbeldörr till stugan, så hon kunde öppna halva dörren och titta ut. Vi satt vid ett bord där vi kunde se ut genom fönstret. Där utanför fanns ekorrar och sånt.

Vi hade en överenskommelse att jag fick bestämma vad vi skulle äta varannan gång vi träffades, och så bestämde farmor den andra gången. Annars hade det blivit korv varje gång.

Nu när jag målar tavlan av farmor så kommer det upp många känslor. I morse när mamma bryggde kaffe och jag fixade en macka så började känslorna att komma i mig. Jag kände att barndomsminnena kom upp igen. Mamma såg på mig att jag var ledsen. Då rann två tårar på mina kinder.